Dla firm
Dokumentacja
Dokumentacja i zasady postępowania są ustalane indywidualnie po zapoznaniu się z obiektem i jego otoczeniem oraz weryfikacji zagrożeń jakie mogą wystąpić na zakładzie związanych z aktywnością gryzoni, owadów i innych szkodników, które mogą zakłócać systemy jakości GHP czy też GMP. Obsługa zarówno przy wykorzystaniu mechanicznym, biologicznym i chemicznym zwalczaniu karaluchów i innych szkodników przeprowadzana jest zgodnie wytycznymi:- HACCP, czyli Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli,
- GMP, czyli norm określających sposób zapewniania wysokich standardów procesów produkcji,
- GHP, czyli zasad kontroli higieny środowiska pracy i procesów technologicznych w branży spożywczej,
- IFS, czyli standardów audytowania wytwórców dla hurtowych i detalicznych handlowców produktów spożywczych,
- BRC, czyli międzynarodowego standardu bezpieczeństwa żywności dla firm z sektora przemysłu spożywczego i podmiotów dostarczających tego rodzaju produkty pod własnymi markami,
- AIB, czyli standardów oceny bezpieczeństwa produkcji żywności.
Obsługa przeprowadzana jest zgodnie z systemami jakości HACCP, GMP, GHP, IFS, BRC, AIB.